2018 Honda Accord Forum banner
1 - 15 of 15 Posts

·
Registered
Joined
·
76 Posts
Discussion Starter · #1 ·
I know this has been discussed in the past with 2018 models but I was wondering if people are still having issues with their 2019 Display (8") infotainment screens going blank? Everything work like phone calls, radio etc. Just the screen is blank. It comes back for a short period of time than goes away again. Only 2K on the car so far.
 

·
Administrator
Joined
·
2,844 Posts
When you say "screen blank" are you speaking of it "rebooting"? If so as you stated that has been discussed previously on this forum. I would think until such time as they change the infotainment model (IE: probably on the next generation Accord) those that are experiencing this issue (until a fix/update is done) will still have them.

If you haven't already you may want to check/update audio system following the attached instructions...
 

Attachments

·
Registered
Joined
·
76 Posts
Discussion Starter · #3 ·
When you say "screen blank" are you speaking of it "rebooting"? If so as you stated that has been discussed previously on this forum. I would think until such time as they change the infotainment model (IE: probably on the next generation Accord) those that are experiencing this issue (until a fix/update is done) will still have them.

If you haven't already you may {length=32,bytes=0x845ae00a20fb27f4dbf61381b043a98c...e373947a60bbfa07} to check/update audio system following the attached instructions...
Thanks. I just figured out why it was acting up. Under the settings I disabled the Developer Options. I thought I turned the section on when I was trying to install APKs a month or so ago.
Turns out it has to be on otherwise the “Stay Awake” option for the screen gets deactivated. So after 30seconds or so the screen turn off. But it does not come back on as easily as I am used to our phone. So, I tied the issue to many posts of blank screens and panicked. I am just an average idiot user :)
Thanks again
 

·
Administrator
Joined
·
2,844 Posts
Thanks. I just figured out why it was acting up. Under the settings I disabled the Developer Options. I thought I turned the section on when I was trying to install APKs a month or so ago.
Turns out it has to be on otherwise the “Stay Awake” option for the screen gets deactivated. So after 30seconds or so the screen turn off. But it does not come back on as easily as I am used to our phone. So, I tied the issue to many posts of blank screens and panicked. I am just an average idiot user :)
Thanks again
(y) Glad you figured it out and hopefully will end the issue(s) you were experiencing.
 

·
Registered
Joined
·
13 Posts
Thanks. I just figured out why it was acting up. Under the settings I disabled the Developer Options. I thought I turned the section on when I was trying to install APKs a month or so ago.
Turns out it has to be on otherwise the “Stay Awake” option for the screen gets deactivated. So after 30seconds or so the screen turn off. But it does not come back on as easily as I am used to our phone. So, I tied the issue to many posts of blank screens and panicked. I am just an average idiot user :)
Thanks again
Having a similar problem, maybe its the same?
21 Accord Touring... have had a month... So far, everything working great. Last couple days, Infotainment Screen goes to dark, after exactly 1 minute. I typically have navigation on at the time.
Or if on the radio, screen still goes dark, the radio will still keep playing

If I hit the Home button, the screen stays dark (radio or navigation commands still can be heard ) , But If I select Back, the screen then will reappear, back to whatever was on at the time.
Then will go blank again, after exactly 1 minute. If Im continually selecting choices on the screen, if will stay on. Its only when nothing is being selected, for 1 minutes, that the screen goes dark.
On this model and year, the Developer Options do NOT show under Settings, unless you go in and through a few different selections, add it to the menu. May or may not be related, but soon after I added the Developer Options to the Settings, this started happening.

Since its exactly a 1 minute increment thing, some kind of timer that can be adjusted somewhere?
 

·
Administrator
Joined
·
2,844 Posts
May or may not be related, but soon after I added the Developer Options to the Settings, this started happening.
Since the issue has appeared after this change have you tried changing it back to confirm it's causing it... also if this change wasn't for a specific reason/problem why not return it? If you haven't already you may want to check to see if your infotainment system has the most current software... this may or may not be an issue but doesn't hurt to confirm you have the latest version.
 

·
Registered
Joined
·
13 Posts
Since the issue has appeared after this change have you tried changing it back to confirm it's causing it... also if this change wasn't for a specific reason/problem why not return it? If you haven't already you may want to check to see if your infotainment system has the most current software... this may or may not be an issue but doesn't hurt to confirm you have the latest version.
Thanks for the reply. Yes, returning the Developer Options back, seems to be what it is. From what Ive read last few days, it appears when moving Developer Options to System, after pressing the About button 7 times, its as if the system acts like an ipad or phone. As when a phone goes dark after not being used for a minute or so. Thats whats happening here.
From what Ive read, need to do a Reset? And that says any personal data will be lost, as the system is being returned to the original Factory Settings. Thats ok to do? Sounds like the only thing I will have to do over, is sync up my phone?
 

·
Administrator
Joined
·
2,844 Posts
From what Ive read, need to do a Reset? And that says any personal data will be lost, as the system is being returned to the original Factory Settings. Thats ok to do? Sounds like the only thing I will have to do over, is sync up my phone?
There may be other settings needing to be reset also... IE: any places saved in GPS (home/other saved locations), Radio/XM preset channels, stereo settings (Bass/Treble/Fade/etc.), and there may be others. With all that said I've done factory reset several times and it doesn't hurt anything just have to reset things to your preference(s).
 

·
Registered
Joined
·
13 Posts
There may be other settings needing to be reset also... IE: any places saved in GPS (home/other saved locations), Radio/XM preset channels, stereo settings (Bass/Treble/Fade/etc.), and there may be others. With all that said I've done factory reset several times and it doesn't hurt anything just have to reset things to your preference(s).
I think I should be ok then. Only had it a few weeks, and havnt preset anything as far as saved places on GPS, or the Radio, etc... Will I have to re-sync my phone for bluetooth , apps etc?
 

·
Administrator
Joined
·
2,844 Posts

·
Administrator
Joined
·
2,844 Posts
How do I do the phone thing again, to sync up to the car?
The dealer did for me, as i was finishing up the sale
I don't remember step by step how it's done as it's been years since I did mine... however that information is in your owner's guide/manual.
 

·
Registered
Joined
·
1 Posts
Having a similar problem, maybe its the same?
21 Accord Touring... have had a month... So far, everything working great. Last couple days, Infotainment Screen goes to dark, after exactly 1 minute. I typically have navigation on at the time.
Or if on the radio, screen still goes dark, the radio will still keep playing

If I hit the Home button, the screen stays dark (radio or navigation commands still can be heard ) , But If I select Back, the screen then will reappear, back to whatever was on at the time.
Then will go blank again, after exactly 1 minute. If Im continually selecting choices on the screen, if will stay on. Its only when nothing is being selected, for 1 minutes, that the screen goes dark.
On this model and year, the Developer Options do NOT show under Settings, unless you go in and through a few different selections, add it to the menu. May or may not be related, but soon after I added the Developer Options to the Settings, this started happening.

Since its exactly a 1 minute increment thing, some kind of timer that can be adjusted somewhere?
Having the exact same issue, 1 Min exactly and the screen goes blank. Did you ever find a fix for this? It has to be a setting somewhere.
 

·
Registered
Joined
·
76 Posts
Discussion Starter · #15 ·
Having the exact same issue, 1 Min exactly and the screen goes blank. Did you ever find a fix for this? It has to be a setting somewhere.
Look at the Dev menu and make sure the “Stay Awake” option for the screen is activated. That was my original issue/solution

Its an option for a phone screen to stay on for Android phones. Does not help in this case
 
1 - 15 of 15 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top