2018 Honda Accord Forum banner
81 - 100 of 123 Posts
Discussion starter · #81 · (Edited)
Tylko dla ciebie @AdamN, jest to w moim pierwszym poście...

...
Miałem szczęście i kupiłem 39540-TVA-AD1 na eBayu za jedyne 299 $, z rozbitego samochodu. Właśnie dotarł, muszę go zainstalować i zobaczę, co się stanie.
...
i na stronie 2 poleciłem jednemu użytkownikowi forum stronę junkyjard

Cześć @Guntharia, sprawdź tę stronę Car-Part.com--Used Auto Parts Market

wybierz Audiovisual A/V i oferuje twój żądany numer części AF1 i są jakieś wyniki.
btw, możesz również użyć AF1 lub AF2

W sumie, wydaje się, że nie potrzebujesz oryginalnego numeru VIN, tylko ważny? Kupiłem 39540-TVA-AC1 ze złomowiska. Numer VIN, który mi dali, nie działał online, ale wpisałem losowy, który znalazłem w Internecie i wypluło kod. Użyłem numeru VIN 1.5T. Kod zadziałał. Dzięki za ten wątek.

Cześć, mam hybrydę LS z 2020 roku. Chcę przejść na bezprzewodowy CarPlay, ponieważ w ogóle nie ma teraz carplay. Czy można to zrobić? Czy będę musiał również zaktualizować ekran bez dotyku?

Czy jednostki EX-L i Touring Navi są również takie same w Accord Hybrid?

Gdzie szukacie tych jednostek? Czy jest to eBay, czy macie również jakieś inne strony?
Cześć, czy kiedykolwiek uaktualniłeś do wersji bezprzewodowej? Jeśli tak, to jaki model hybrydowy posiadasz? Chcę uaktualnić mój LX do ekranu dotykowego i bezprzewodowej funkcji Apple Play. Dzięki.

Witaj, chciałbym mieć Wireless Apple CarPlay w moim Accordzie i nie lubię chińskich dongli USB. Więc zbadałem numery części odbiornika radia samochodowego, sprawdziłem złącza i tak dalej.

2021 Accord EX-L, po liftingu ma funkcjonalność bezprzewodową. Numer części to 39540-TVA-AD1.
EX-L z zainstalowaną nawigacją lub modele Touring mają numer części 39540-TVA-AF1.

Miałem szczęście i kupiłem 39540-TVA-AD1 na eBayu za jedyne 299 $, z rozbitego samochodu. Właśnie dotarł, muszę go zainstalować i zobaczę, co się stanie.

Z tego, co wiem, jest to możliwe tylko w wersjach EX-L i Touring, ponieważ tył urządzenia ma inne złącza niż w niższych wersjach wyposażenia.

AKTUALIZACJA:

Niesystem audio premium:
2018-2020 Sport 1.5 --> 2021 Sport 2.0 - 39540-TVA-AC1
2018-2020 Sport 2.0 --> 2021 Sport 2.0 - 39540-TVA-AC1
2018-2020 EX --> 2021 Sport 2.0 - 39540-TVA-AC1

System audio premium z 10 głośnikami:
2018-2020 EX-L ---> 2021 EX-L - 39540-TVA-AD1 lub z wersji Touring poniżej
2018-2020 EX-L z nawigacją --> patrz wersja Touring poniżej
2018-2020 Touring --> 2021 Touring - 39540-TVA-AF2, 39540-TVA-AF1
lub 39540-TVA-AD1 z 2021 EX-L, ale bez nawigacji

Hybrydy:
2018-2020 Hybrid EX --> 2021 Hybrid EX - 39540-TWA-AA1
2018-2020 Hybrid EX-L --> 2021 Hybrid EX-L - 39540-TWA-AB1
2018-2020 Hybrid Touring --> 2021 Hybrid Touring - 39540-TWA-AK1
lub 39540-TWA-AB1 z 2021 Hybrid EX-L, ale bez nawigacji

2018-2020 LX --> bez szans

View attachment 8422
View attachment 8423 View attachment 8424
Cześć, czy możesz wyjaśnić, dlaczego mówisz, że modele LX nie mają szczęścia? Chcę ulepszyć mojego hybrydowego LS z 2020 roku do ekranu dotykowego i bezprzewodowego Apple CarPlay. Dziękuję.

Cześć, czy możesz wyjaśnić, dlaczego mówisz, że modele LX nie mają szczęścia?
Chcę ulepszyć mojego hybrydowego LS z 2020 roku do ekranu dotykowego i bezprzewodowego Apple CarPlay. Dziękuję.
Wyciągnąłem odbiornik, żeby poszukać dodatkowych wtyczek. Nie widziałem żadnych, ale znalazłem te przewody przyklejone do wiązki. Czy ktoś wie, do czego one służą?

Attachments

Wyciągnąłem odbiornik, żeby poszukać dodatkowych wtyczek. Nie widziałem żadnych, ale znalazłem te przewody przyklejone do wiązki. Czy ktoś wie, do czego one służą?
Wykończenie LX używa zupełnie innego systemu, dlatego na wyświetlaczu jest tylko 7 przycisków w porównaniu do 8 w wyższych wersjach. Jednostka centralna jest również cieńsza i używa innych złączy w LX, dlatego nie można włożyć jednostki centralnej z wyższej wersji i sprawić, żeby działała. Przykro mi, że przynoszę złe wieści. :(

Najlepszym rozwiązaniem jest kupno jednego z tych ekranów z rynku wtórnego, które działają na Androidzie i wymiana jednostki ekranu. Nie mam pojęcia, jak dobrze one działają i jak trudna jest instalacja.

Na przykład: ebay android screen

Powodzenia,
Rawrer

P.S. Te zaklejone przewody są prawdopodobnie do innych dodatków, takich jak bezprzewodowa ładowarka do telefonu lub oświetlenie przestrzeni na nogi, które może dodać dealer.

Cześć @radgatt, stare info, wygląda na to, że tylko LX ma pecha. Sport i EX potrzebują jednostki z Sport 2.0 2021. EX-L i Touring muszą używać odpowiednich jednostek z modeli 2021.
Spóźniłem się na imprezę, ale mam sport 1.5 z 2019 roku, jaką dokładnie część muszę zdobyć, żeby mieć bezprzewodowy CarPlay?

Mam Accord Sport 1.5 z 2020 roku. Bardzo chciałem radio satelitarne SiriusXM, więc kupiłem zestaw adaptera radia satelitarnego od Vais Technology. Wadą (i nie mówią o tym, dopóki nie zainstalujesz), że adapter używa portu USB w jednostce centralnej i tracisz dostęp do Android Auto/Carplay. Jeśli chciałbym zamienić jednostkę centralną na Sport 2021 (nr części 39540-TVA-AC1), czy mógłbym również podłączyć tuner radia XM i dodać radio satelitarne? Tuner radia XM jest oddzielny od zestawu adaptera Vais Technology.

Mam Accord Sport 1.5 z 2020 roku. Bardzo chciałem radio satelitarne SiriusXM, więc kupiłem zestaw adaptera radia satelitarnego od Vais Technology. Wadą (i mówią o tym dopiero po zainstalowaniu) jest to, że adapter używa portu USB w jednostce centralnej i tracisz dostęp do Android Auto/Carplay. Jeśli chciałbym zamienić jednostkę centralną na tę z modelu Sport 2021 (nr części 39540-TVA-AC1), czy mógłbym również podłączyć tuner radia XM i dodać radio satelitarne? Tuner radia XM jest oddzielny od zestawu adaptera Vais Technology.
Nie mogę komentować, która jednostka centralna będzie działać w Twoim samochodzie. Ale chciałem tylko to powiedzieć...

SiriusXM ma aplikację, którą można uruchomić na iPhonie z bezprzewodowym CarPlay. Więc w moim przypadku nie zainstalowałem adaptera SiriusXM w mojej Hondzie, po prostu używam aplikacji na telefonie przez bezprzewodowe Apple CarPlay. Nie jestem pewien, czy chciałbyś sprawdzić, czy aplikacja na Androida również działałaby przez połączenie bezprzewodowe. Oznacza to, że możesz sterować aplikacją na ekranie samochodu dla Androida tak, jak możesz to robić dla iPhone'a za pomocą aplikacji. Żaden dodatkowy sprzęt nie jest zainstalowany w Hondzie.

Teraz, gdy istnieje ta nowa opcja ulepszenia dla mojego istniejącego systemu, może być taniej i nie trzeba niczego wymieniać. Nie widzę też powodu, dla którego nie mógłbym korzystać z XM przez telefon, jeśli działa dla Apple Airplay.

To tylko aktualizacja oprogramowania.

Mój dealer ma to i po prostu jeszcze tego nie wypróbował na demo, zanim tam pójdę. Prawdopodobnie naliczą pół godziny pracy, godzinę, jeśli będą chciwi. Dobra okazja, aby dodać piloty zdalnego uruchamiania do swojego samochodu, jeśli go nie ma.

Jeśli możesz dodać aplikację do telefonu, powinieneś móc dodać ją do ustawień CarPlay telefonu. Tutaj łatwiej jest przetasować aplikacje, których faktycznie będziesz używać w samochodzie.
Telefon musiał połączyć się z CarPlay co najmniej raz, abyś mógł wybrać, na którym samochodzie umieścić które aplikacje.

Wyświetlacz CarPlay samochodu jest wyświetlany z podłączonego telefonu; jeśli to ma sens. Tak więc CarPlay podąża za tobą z twoim telefonem, nie ładując samochodu twoimi danymi.

Czy można ulepszyć Hondę Accord ex 2020 do konfiguracji z 10 głośnikami z nową jednostką centralną, jeśli dodasz głośniki i poprowadzisz przewody, czy też jest to niemożliwe?

Aktualizacja Honda CarPlay nie dotyczy modelu Accord LX

Właśnie wyszedłem z salonu z niczym niezrobionym.

Mam Accorda LX z 2019 roku i myślałem o zamianie mojego radia na to z 2021 roku i zobaczeniu, jak to działa. Nie jestem pewien, czy coś przeoczyłem, ale dlaczego mówisz, że właściciele LX mają pecha? Planowałem zmienić nasz ekran i odbiornik.

81 - 100 of 123 Posts